Kanker is een verschrikkelijke ziekte. Na de diagnose kanker vindt er altijd een allesomvattende strijd plaats met onbeschrijfelijke angst en diep rakende ellende. Kanker gun je zelfs je ergste vijand niet. Vele mensen kunnen het woord kanker niet eens meer horen of lezen omdat ze van heel dichtbij een traumatische ervaring hebben opgedaan.

Kanker is doodsoorzaak nummer 1 in Nederland (>45.000 doden per jaar). Het aantal kankerpatiënten in Nederland is van 1989 tot en met 2019 met bijna 114% gestegen naar 119.240 nieuwe diagnosen in 2019. Bij vrouwen is borstkanker killer nummer 1. Het aantal jaarlijkse diagnoses van borstkanker is ook in dezelfde periode met ruim 100% gestegen.

Ondanks alle inspanningen, enorme sommen geld, onderzoeken en reguliere behandelingen sterft nog steeds bijna de helft van de patiënten binnen 10 jaar na diagnose. Laat deze cijfers eens op je inwerken.

Hoe kan een ziekte, zoals kanker, die niemand wil, momenteel bij zoveel mensen optreden en de afgelopen decennia zo’n vlucht hebben genomen? We hebben in de geschiedenis alle ziekten kunnen overwinnen, maar bij kanker zijn we de strijd aan het verliezen. Er is in dit plaatje iets heel erg mis. En niemand die zich in het openbaar afvraagt: “Wat doen we verkeerd?”

Door de welvarendheid in onze maatschappij verwijderen we ons steeds meer van de natuur en wordt er weinig gebruik gemaakt van wijsheden uit vroegere tijden. Als we openstaan voor oude wijsheden van vroegere beschavingen dan ligt er een schat aan informatie klaar over bijvoorbeeld de krachtige werking van planten en kruiden die ons helpen om ons lichaam in de beste conditie te houden en ons immuunsysteem te versterken.

Duizenden jaren van onderzoek hebben aangetoond dat als je het lichaam de juiste combinatie van natuurzuiver voedsel geeft, het lichaam zichzelf in balans kan brengen en harmonie kan creëren. Iedereen is anders. Niemand is genetisch hetzelfde, maar uiteindelijk verschillen we slechts op enkele uiterlijke kenmerken en hebben we allemaal op hoofdlijnen dezelfde innerlijke processen.

De rode draad van al die processen is het constant zoeken naar de juiste balans ­ in elke cel, in elk orgaan en in elk lichaamssysteem. Het maakt niet uit waar we zijn, in welke temperatuur we ons bevinden en wat we aan het doen zijn, het lichaam zoekt altijd naar balans.

Om balans te creëren heeft het lichaam als eerste zuurstof, water, zonlicht en de juiste voeding nodig in de meest natuurzuivere vorm. Daarnaast heeft het lichaam inspannende activiteit nodig om het lichaam flexibel en krachtig te houden. Het vijfde element dat aan de basis ligt van een goede gezondheid is emotioneel en mentaal welzijn. We weten inmiddels dat stress en emotionele blokkades/trauma’s doorwerken op fysiek niveau en flinke schade kan toebrengen aan cellen, weefsels, organen systemen.

We onderschatten nog steeds de uitwerking van stress, emotionele blokkades/trauma’s op ons lichaam. Het goede nieuws is dus dat we zelf veel in de hand hebben. Met een gezond leefpatroon zijn we in staat om de kans op een gezond, gelukkig en lang leven flink te vergroten. Er is gelukkig maar een kleine kans dat we door genetische afwijkingen te maken krijgen met gezondheidsproblemen, omdat we altijd nog zelf veel in de hand hebben. En bij onverhoopt ziek worden zijn we ook zelf in staat om ons zelf herstellend vermogen te (her)activeren.

Van 26 december 2021 tot 3 januari 2022 vindt er een gratis online congres plaats over borstkanker met als titel ‘The healing Journey inside you’.

Tijdens het congres wordt er o.a. antwoorden gegeven op de volgende vragen:

 • Waarom ontwikkelt iemand borstkanker en waarom op dat moment?
 • In hoeverre hebben voeding en vergif invloed op onze gezondheid?
 • Waarom is het zo belangrijk deze informatie te krijgen juist als je gezond bent?
 • Welke samenhang bestaat er tussen lichaam en ziel?
 • Waarom krijgt iemand borstkanker en niet iets anders en waarom op dat moment?
 • Speelt erfelijkheid een rol en hoe dan?
 • Is preventief onderzoek belangrijk?
 • Is er een alternatief voor mammografie?
 • Welke omgeving hebben mensen nodig om weer gezond te worden?
 • Wat is natuurlijke kankerpreventie?
 • In hoeverre hebben gedachten en emoties invloed op onze gezondheid?
 • Hoe helpen we zelf actief mee om te genezen?

Ga naar https://zelfgenezingscongres.nl/ voor meer informatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu