Podcasts

“Luister jezelf Gezond”

Wellicht herken je wel dat je graag de inhoud van een goed gezondheidsboek of wetenschappelijk artikel wilt weten maar het boek of artikel is zo dik of moeilijk dat je er niets eens aan begint of dat je überhaupt geen tijd hebt om het te lezen.

Je leven is al druk genoeg en die vrijetijd die je hebt, wil je graag zoveel als mogelijk besteden aan je gezin, je hobby, sport of andere leuke dingen.

Omdat tijd voor jou schaars is of je niet altijd zin hebt om een boek of artikel helemaal door te spitten, helpen wij een handje.

Kennis en informatie uit de beste gezondheidsboeken, (wetenschappelijke) artikelen en van het werk van gerenommeerde experts zetten wij om in korte en krachtige podcasts.

Zo ontvang je toch belangrijke kennis zonder dikke boeken, uitgebreide of moeilijke artikelen te lezen.

Het Ministerie voor Zelfzorg biedt je kennis op een makkelijke en laagdrempelige wijze aan. En met de praktische tips ben jij in een handomdraai helemaal geïnformeerd en startklaar om je gezondheid te verbeteren zodat jij nog meer uit het leven kan halen en de kans op een lang gezond, gelukkig en vitaal leven vergroot.

‘Luister jezelf Gezond’, zo noemen wij het.

Het Ministerie voor Zelfzorg is hét onafhankelijke platform voor gezondheidskennis en praktische tips voor iedereen.

Alle informatie die wordt gepresenteerd komt uit publicaties, boeken en wetenschappelijke artikelen. Referenties worden zoveel als mogelijk vermeld.

P.S. Wil je elke twee weken automatisch een nieuwe podcastaflevering ontvangen? Denk dan eens aan ons jaarabonnement.

Hieronder vindt u een overzicht van de door ons gepubliceerde podcasts.

Podcast 20: Verbind je met de aarde en voel je beter

7.50

Beluister hier de introductie op deze podcast:

 

In de twintigste podcastaflevering ‘Verbind je met de aarde en voel je beter’ leggen we uit wat aarden is, waarom een geaard leven zo belangrijk is en hoe je dat dan doet. Je gaat je zoveel beter voelen als je terugkomt in verbinding met de aarde.

Ooit gehoord van elektrogeneeskunde?

Of heb je je wel eens gerealiseerd dat de energie van Moeder aarde gezondheid bevorderend, helend kan zijn voor jou als mens?

De aarde waarop wij leven, waar we elke dag op lopen bevat namelijk een krachtige energie die meer voor ons betekent dan we beseffen.

De mens heeft zich de afgelopen eeuwen teruggetrokken van de natuurelementen door op synthetische schoenen te gaan lopen, in betonnen huizen te gaan wonen, te slapen meters boven de grond, vaak in flats en appartementen en is een zittend binnenleven gaan ontwikkelen met gebruikmakend van allerlei elektrische en draadloze apparatuur waardoor we een overvloed aan positief geladen deeltjes in het lichaam krijgen waarop het lichaam niet kan floreren, sterker nog het schaadt de gezondheid

De wetenschap zegt dat je lijf een krachtige geleider is van elektrische pulsen en dat de aarde negatief geladen is. De aarde bezit dus op land en op zee een oneindige voorraad vrije elektronen en als we daarmee van huid tot grond of natuurwater contact meemaken, de mens haar gezakte vrije negatief geladen elektronenpeil weer op niveau krijgt. Want wanneer 2 geleidende voorwerpen contact met elkaar maken, zoals met blote voeten op de grond of met je lijf met natuurwater, zullen elektronen altijd van plaats waar er genoeg zijn naar de plaats stromen waar er minder zijn. Op deze wijze wordt het elektrische potentiaal van beide voorwerpen gelijk. Dat is wat aarden of Earthing is.

Luister jezelf gezond, zo noemen wij.

 


Podcast 19: Reflectie en heling met paardenenergie

7.50

Beluister hier de introductie op deze podcast:

 

Voor de negentiende podcastaflevering ‘Reflectie en heling met paardenenergie’ zijn we naar Veessen gereden om te praten met expert Marjolijn van Dieren.

Steeds vaker zie je dat paarden ingezet worden om mensen te reflecteren en te helpen te helen op gebied van hun emotionele blokkades en trauma’s.

In dit mooie gesprek met Marjolijn vertelt zij dat paarden niet anders kunnen communiceren dan met hun gevoel, lichaamstaal en energie. Dat is hun veiligheid en wijsheid. Als paarden 24/7 per dag in een kudde leven en er wordt naar ze geluisterd, dan komt hun natuurlijke kennis naar boven. Daar in de kudde mogen ze weer paard zijn, en mensen aanraken met hun energie en fysieke lichaam.

Elk paard communiceert op zijn eigen manier, maar de kracht van de energie en verbinding van de kudde werkt door. Ieder dier heeft een eigen bijdrage te leveren en coacht op een eigen wijze. Marjolijn legt als begeleider uit wat de paarden laten zien, maar vaak voelt iemand dat zelf al. De paarden doen dit op hun eigen manier en met liefde. Zonder oordeel.

Paarden zijn magische dieren, ze kunnen met hun ongekende vermogens de energie bij een mens weer laten stromen.

Maak kennis met de paarden van Marjolijn en haar kracht als begeleider bij diep innerlijke processen en maak jezelf vrij.

Luister jezelf gezond, zo noemen wij het.


Podcast 18: Micronutrienten

7.50

Beluister hier de introductie op deze podcast:

 

In de achttiende podcastaflevering ‘Micronutrienten’ staat het werk centraal van dr. Piet de Veer en dr. Rath.

Iedereen zou moeten weten hoe belangrijk volwaardige voeding is waarbij je jezelf dagelijks voorziet van alle benodigde micronutrienten, zoals vitamines, mineralen, sporenelementen en bio actieve plantenstoffen zoals antioxidanten. om je lichaam vitaal en gezond te houden.

De genoemde experts hebben voldoende bewijs verzameld in hun leven dat laat zien dat vele klachten, kwalen en ziektes veroorzaakt worden door een gebrek aan micronutrienten. het klinkt misschien raar maar in de Westerse wereld zijn vele mensen ‘ondervoed’. Ondervoed dus aan micronutrienten.

Zo heeft dr. Rath onder andere aangetoond dat micro voedingsstoffen leverschade kunnen verminderen welke door vrije verkrijgbare pijnstillers worden veroorzaakt. Ook helpen deze voedingsstoffen bij het in stand houden van je bloedsuikerspiegel, zijn er voordelen te behalen bij de behandeling van TBC en zijn ze van essentieel belang voor gezonde cholesterolwaarden.

Zorg er dus voor dat je voldoende micro voedingsstoffen binnenkrijgt. Lukt dat niet via voeding en dat kan zomaar gebeuren, legt dr. De Veer uit, daarom zijn supplementen tegenwoordig noodzakelijk.

In de gratis download die je krijgt bij aanschaf van deze interessante podcast vind je een overzicht van de meest voorkomende micro voedingsstoffen en de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid.

Luister jezelf gezond, zo noemen wij het.


Podcast 17: Word snel beter met MMS

7.50

Beluister hier de introductie op deze podcast:

 

In de zeventiende podcastaflevering ‘Word snel beter met MMS’, het Master Mineral Solution, delen we het werk van Jim Humble.

MMS is een middel dat reeds tientallen jaren door miljoenen mensen overal ter wereld succesvol bij zichzelf en hun geliefden is toegepast om hun gezondheid te bevorderen. De beschikbare informatie laat zien dat allerlei lichte, matige en ernstige – zelfs levensbedreigende – gezondheidsklachten door inname van MMS verminderen en zelfs kunnen verdwijnen.

Er zijn inmiddels verschillende boeken geschreven over de medische toepassingen van MMS. Ook vind je een groeiend aantal wetenschappelijke studies naar het positieve effect van MMS bij bepaalde ziektes, waaronder kanker. In andere industrieën, zoals de voedingsmiddelenindustrie en farmaceutische industrie, wordt chloordioxide al tientallen jaren toegepast en is uitvoerig bestudeerd met betrekking tot de veiligheid voor mens en dier.

Vele van deze informatiebronnen zijn gebruikt voor het overzicht dat in deze podcast wordt gegeven.

Luister jezelf gezond, zo noemen wij het.


Podcast 16: Voeding als fundament in de gezondheidszorg

7.50

Beluister hier de introductie op deze podcast:

 

In de zestiende podcastaflevering ‘Voeding als fundament in de gezondheidszorg’ delen we het werk van bioloog dr. Piet de Veer die decennialang heeft gepleit voor dat voeding de basis zou moeten zijn van de gezondheidszorg.

Piet geeft aan dat gezondheidszorg heel iets anders is dan geneeskunde omdat geneeskunde gaat over zieke mensen en gezondheidszorg gaat over gezonde mensen die gezond willen blijven. Je gaat immers niet naar een arts als je gezond bent, toch?

Volgens deze bioloog is dus gezondheidszorg geen zaak van de arts maar een dagelijkse taak van ieder mens om met juiste kennis en handvatten vitaal en gezond te blijven.

In de Podcast spreekt Ard over het werk van dr. Piet de Veer, geboren in 1933. Als gerenommeerde bioloog heeft hij jarenlang voor de uitgeverij Wolter Noordhof schoolboeken voor de biologieles geschreven. Piet heeft vele artikelen en boeken geschreven waarin een goed milieubeheer en biologische geneeskunde en gezondheidszorg een rode lijn vormen.

Deze fantastische bioloog heeft altijd de vraag gesteld hoe het mogelijk is dat een groot gedeelte van de bevolking ziek is, elke dag medicatie moet innemen terwijl we in het Westen een zeer goede geneeskunde kennen?

Piet toont duidelijk aan dat we een ander voedingspatroon moeten ontwikkelen en kan als geen ander, vanuit zijn vakgebied, uitleg geven over voedingsstoffen, hoe de natuur werkt en de verbinding met het menselijk lichaam.

Bij aankoop van de podcast ontvang je een GRATIS download met meer detailinformatie.

Je behoudt levenslang toegang tot deze aflevering in onze ledenomgeving.

Luister jezelf gezond!


Menu