Podcasts

“Luister jezelf Gezond”

Wellicht herken je wel dat je graag de inhoud van een goed gezondheidsboek of wetenschappelijk artikel wilt weten maar het boek of artikel is zo dik of moeilijk dat je er niets eens aan begint of dat je überhaupt geen tijd hebt om het te lezen.

Je leven is al druk genoeg en die vrijetijd die je hebt, wil je graag zoveel als mogelijk besteden aan je gezin, je hobby, sport of andere leuke dingen.

Omdat tijd voor jou schaars is of je niet altijd zin hebt om een boek of artikel helemaal door te spitten, helpen wij een handje.

Kennis en informatie uit de beste gezondheidsboeken, (wetenschappelijke) artikelen en van het werk van gerenommeerde experts zetten wij om in korte en krachtige podcasts.

Zo ontvang je toch belangrijke kennis zonder dikke boeken, uitgebreide of moeilijke artikelen te lezen.

Het Ministerie voor Zelfzorg biedt je kennis op een makkelijke en laagdrempelige wijze aan. En met de praktische tips ben jij in een handomdraai helemaal geïnformeerd en startklaar om je gezondheid te verbeteren zodat jij nog meer uit het leven kan halen en de kans op een lang gezond, gelukkig en vitaal leven vergroot.

‘Luister jezelf Gezond’, zo noemen wij het.

Het Ministerie voor Zelfzorg is hét onafhankelijke platform voor gezondheidskennis en praktische tips voor iedereen.

Alle informatie die wordt gepresenteerd komt uit publicaties, boeken en wetenschappelijke artikelen. Referenties worden zoveel als mogelijk vermeld.

P.S. Wil je elke twee weken automatisch een nieuwe podcastaflevering ontvangen? Denk dan eens aan ons jaarabonnement.

Hieronder vindt u een overzicht van de door ons gepubliceerde podcasts.

Podcast 53: De kracht van gras

7.50

Beluister hier de introductie op deze podcast:

 

Het Ministerie voor Zelfzorg heeft een nieuwe podcast (#53) met grasexpert Coen de Mooij over de kracht van gras.

Coen is auteur van het boek ‘LEEF als gras’.  Op Twitter staat hij bekend als Piet Grasspriet waar hij duizenden mensen heeft en mag inspireren over hoe hij de wereld vanuit een grasplant bekijkt. Licht, lucht, bodem, voeding, water en temperatuur zijn de pijlers die het gras dagelijks gebruikt om te overleven en dat doet het al eeuwen.

Coen werkt al zijn hele leven met de natuur en gras en kan daar als geen ander gepassioneerd over vertellen maar ook waardevolle verbindingen leggen ten aanzien van ons leven en onze gezondheid. Want de genoemde pijlers zijn ook van cruciaal belang voor de mens. Coen zegt hierover: “Kijk, luister en wees als gras en ervaar de kracht en vrijheid iedere dag”.

In deze heerlijke podcast geeft Coen een glimp van zijn reis en hoe hij politiek, spiritualiteit, gezondheid, de kracht van natuurelementen, wereldwijde leugens en de agenda van de elite samen verbindt met de kracht van gras.

“Gras is dwars, gras is eerlijk en gras is simpel”.

Kortom een podcast die je zeker niet mag missen want onze gezondheid, ons geluk en ons leven is ons allemaal zeer dierbaar.

Weet dat je met ons 12 maanden abonnement automatisch elke twee weken een nieuwe zelfzorg podcast ontvangt. Bij aanschaf van het jaarabonnement (€111,-) ontvang ook direct alle inmiddels gepubliceerde podcasts (#53!)


Podcast 52: Harmonische kwantum resonantietechnologie

7.50

Beluister hier de introductie op deze podcast:

 

Het Ministerie voor Zelfzorg heeft een nieuwe podcast (#52) met gezondheidspionier Marcel Visschers over harmonische kwantum resonantietechnologie.

Marcel heeft de laatste 16 jaar wereldwijd gezocht naar innovatieve natuurlijke technologieën die een unieke sterke werking hebben op belangrijke gezondheidsgebieden.

Uiteindelijk vond hij in eigen land twee experts, Jos, een arts en Willy, een ex-farmaceutische researcher. Deze gepassioneerde pioniers hebben de HQR-technologie uitgevonden waarmee ze natuurlijke kwantum frequenties creëren. Deze kwantum frequenties beïnvloeden jouw energievelden op een unieke effectieve manier.

Er zijn inmiddels 3 unieke producten op de markt gekomen waar menigeen veel profijt van heeft. Het eerste product is de EMF Health Card die Ard zelf als 1 van de eerste 3 jaar geleden heeft getest vanwege zijn hoog gevoeligheid voor EMF straling. Hij draagt al 3 jaar elke dag de EMF Health Card bij zich waardoor hij beschermd is tegen niet- harmonische frequenties.

Marcel vertelt in deze leuke en interessante podcast over de HQR-technologie en de 3 innovatieve toepassingen: EMF Health Card, Feel Good Coin en de Super Djed.

Kortom een podcast die je zeker niet wilt missen want gezondheid is je meest waardevolle bezit.

Weet dat je met ons 12 maanden abonnement automatisch elke twee weken een nieuwe zelfzorg podcast ontvangt. Bij aanschaf van het jaarabonnement (€111,-) ontvang ook direct alle inmiddels gepubliceerde podcasts (#52.


Podcast 51: Scalaire energie om te communiceren met jouw levende bio interactieve velden

7.50

Beluister hier de introductie op deze podcast:

 

Het Ministerie voor Zelfzorg heeft een nieuwe podcast (#51) over het Energy Enhancement System met Carmen Brands.

Wat is het energieverbeteringssysteem? Het EESystem geneert meerdere bio-actieve levensbevorderende velden, waaronder ‘scalaire velden, ook wel Tesla-golven genoemd, die celregeneratie mogelijk maken, de immuunfunctie kunnen verbeteren, pijn kunnen verlichten, het lichaam kunnen ontgiften, stemmingen kunnen verbeteren en kunnen helpen bij het balanceren van linker en rechter hersenhelften om het energieniveau te kunnen verhogen.

Deze verbluffende technologie, gedurende 20 jaar ontwikkeld door dr. Sandra Rose Michael, Ph.D, DNM, DCSJI, maakt gebruik van op maat geïnstalleerde computers om morfogene energievelden te genereren die genezing kunnen bevorderen.

Elke cel in het lichaam functioneert als een microbatterij. Sommige wetenschappers geloven dat wanneer het menselijk lichaam een scalair veld binnengaat, het elektromagnetisch veld van elke cel wordt geoptimaliseerd.

Carmen is de eigenaar van het 1ste EES centrum in Nederland en bespreek in deze interessante podcast hoe deze technologie je energie kan verhogen, wat je aangeboren genezingsvermogen verbetert om zijn werk te doen.

Kortom een podcast die je dus zeker niet mag missen, want je gezondheid is je meest waardevolle bezit.

Weet dat je met ons 12 maanden abonnement automatisch elke twee weken een nieuwe zelfzorg podcast ontvangt. Bij aanschaf van het jaarabonnement (€111,-) ontvang ook direct alle inmiddels gepubliceerde podcasts (#51!).


Podcast 50: Het geheim van ontspannen bewegen

7.50

Beluister hier de introductie op deze podcast:

Het Ministerie voor Zelfzorg heeft een nieuwe podcast (#50) over de geheimen van ontspannen bewegen met Yves Verbeeck. Hij noemt het het nieuwe bewegen.

Het zijn geheimen omdat ze zo voor de hand liggend zijn dat niemand erover spreekt en het interne principes zijn die verscholen liggen in je lichaam.

Yves Verbeeck komt uit Antwerpen (°07/05/1966), België. Hij is licentiaat kinesitherapie (Katholieke Universiteit Leuven, 1989), relaxatietherapeut, Oosters manueel therapeut, regeneratietherapeut en tai chi leraar. Als de leerling klaar is, komt de meester langs. Hij werd aanvaard als leerling bij meester M. Martello († 2009). Door persoonlijke correcties en adviezen ontdekte hij terug zijn oorspronkelijke energie. Een ware eye-opener.

Onze oorspronkelijke energie, wie we als mensheid werkelijk zijn, is nu aanwezig in ons lichaam en geest. De voorbije duizenden jaren hebben we deze getransformeerd door teveel in de stress reactie te leven en dit van generatie op generatie doorgegeven. Nu is het tijd om toe te laten dat we terugkeren naar ons authentieke zijn: subtiel krachtig en wondermooi. Dat is waar het nieuwe bewegen over gaat.

In deze bijzonder podcast neemt Yves je mee in het Nieuwe Bewegen, van het prille begin van ontspanning en ontspannen bewegen, verdiept je ervaring tot meditatie helemaal tot moeiteloos, energetisch bewegen. Met het nieuwe bewegen ontdek je je ware Zelf en kan je weer optimaal genieten van jouw unieke leven.

Kortom een podcast die je dus zeker niet mag missen, want je gezondheid is je belangrijkste bezit.

Weet dat je met ons 12 maanden abonnement automatisch elke twee weken een nieuwe zelfzorg podcast ontvangt.

En omdat het Ministerie voor Zelfzorg een mijlpaal heeft bereikt met de publicatie van de 50ste podcast hanteren we tot maandag 14 augustus 05.50 uur een waanzinnig mijlpaal aanbod:  een jaarabonnement (12 maanden) voor slechts €50,- en ontvang ook direct alle inmiddels gepubliceerde podcasts (#50!). PLUS: elke mijlpaal koper mag 1 jaarabonnement gratis weggeven. Gebruik bij aanschaf de actiecode (waardebon): F5X4W95K


Podcast 48: De Sleutel voor jouw chronische klacht

7.50

Beluister hier de introductie op deze podcast:

Het Ministerie voor Zelfzorg heeft een nieuwe podcast (#48) over hoe je van je chronische klacht afkomt.

In deze podcast spreekt Ard met expert Lanke Broeders. Zij is natuurgeneeskundig therapeut en naast dat zij individuele – en groepssessies verzorgt, maakt zij ook interessante podcasts en is zij auteur. Haar tweede boek is onderweg. Haar eerste boek heeft de pakkende titel van ‘Gezonde voeding bestaat niet, gezond voeden wel’. Door haar 15- jarige ervaring met mensen met chronische klachten zag zij een bepaalde samenhang. Deze samenhang heeft Lanke in een ‘Methode voor Zelfgenezing’ gegoten. In deze heerlijke podcast waar Lanke’s passies vanaf spat geeft een eerste indruk van haar visie en methode.

Lanke vertelt hierover, quote: “Ergens weet je zelf ook wel dat er een samenhang tussen je pijn en andere klachten bestaat. Als je pijn hebt ben je immers  eerder geïrriteerd of gefrustreerd. Een chronische of terugkerende klacht geeft aan dat er op verschillende niveaus in jezelf meer gezondheid gewenst is. Zoals meer zelfvertrouwen, meer je grenzen aangeven, meer rust en ontspanning voelen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?”

In Lanke’s methode hanteert zij verschillende niveaus in jezelf. In 5 stappen wordt er samengewerkt aan de oorzaak van de klacht. Zoals ook wij binnen het Ministerie voor Zelfzorg altijd zeggen: er is altijd een balans nodig tussen fysieke, mentaal-emotionele en spirituele welzijn. Dit is ook precies wat Lanke drijft. Mensen leren bij haar zien wat ze zelf in huis hebben om gezonder te worden. Men leert luisteren naar de innerlijke stem dat weet wat nodig is om gezond te worden en te blijven.

Kortom een podcast die je dus zeker niet mag missen, want je gezondheid is je belangrijkste bezit.

Weet dat je met ons 12 maanden abonnement automatisch elke twee weken een nieuwe zelfzorg podcast ontvangt. Maak nu gebruik van ons aanbod: 12 maanden voor slechts €111,- en ontvang ook direct alle inmiddels gepubliceerde podcasts.


Menu