Podcasts

“Luister jezelf Gezond”

Wellicht herken je wel dat je graag de inhoud van een goed gezondheidsboek of wetenschappelijk artikel wilt weten maar het boek of artikel is zo dik of moeilijk dat je er niets eens aan begint of dat je überhaupt geen tijd hebt om het te lezen.

Je leven is al druk genoeg en die vrijetijd die je hebt, wil je graag zoveel als mogelijk besteden aan je gezin, je hobby, sport of andere leuke dingen.

Omdat tijd voor jou schaars is of je niet altijd zin hebt om een boek of artikel helemaal door te spitten, helpen wij een handje.

Kennis en informatie uit de beste gezondheidsboeken, (wetenschappelijke) artikelen en van het werk van gerenommeerde experts zetten wij om in korte en krachtige podcasts.

Zo ontvang je toch belangrijke kennis zonder dikke boeken, uitgebreide of moeilijke artikelen te lezen.

Het Ministerie voor Zelfzorg biedt je kennis op een makkelijke en laagdrempelige wijze aan. En met de praktische tips ben jij in een handomdraai helemaal geïnformeerd en startklaar om je gezondheid te verbeteren zodat jij nog meer uit het leven kan halen en de kans op een lang gezond, gelukkig en vitaal leven vergroot.

‘Luister jezelf Gezond’, zo noemen wij het.

Het Ministerie voor Zelfzorg is hét onafhankelijke platform voor gezondheidskennis en praktische tips voor iedereen.

Alle informatie die wordt gepresenteerd komt uit publicaties, boeken en wetenschappelijke artikelen. Referenties worden zoveel als mogelijk vermeld.

P.S. Wil je elke twee weken automatisch een nieuwe podcastaflevering ontvangen? Denk dan eens aan ons jaarabonnement.

Hieronder vindt u een overzicht van de door ons gepubliceerde podcasts.

Podcast 72: Terug naar de natuur

7.50

Beluister hier de introductie op deze podcast:

Het Ministerie voor Zelfzorg heeft een nieuwe podcast (nr. 72) gepubliceerd met Coen de Mooij alias Piet Grasspriet over de magie en intelligentie van de natuur.

Deze heerlijke en eerlijke podcast is een vervolg op podcast nr. 53 ‘de kracht van gras’. Coen werkt al zijn hele leven met de natuur en gras en kan daar als geen ander gepassioneerd over vertellen en legt waardevolle verbindingen ten aanzien van ons leven, de actualiteit en onze gezondheid.

Vanuit Coen’s passie zijn er inmiddels 2 waanzinnig leuke boeken verschenen.

Het eerste boek is getiteld ‘Leef als gras’: Over dit boek zegt Piet Grasspriet:

“Het gras is altijd dwars geweest, als het ligt leest het staand en als het staat graag overdwars, dat brengt ons op nieuwe inzichten, nieuwe ideeën en een nieuwe start.”

Boek 2 gaat over geheimen tussen het gras. Een dieprakend verhaal van Coen’s spirituele ontdekkingsreis aangevuld met interessante info over planten en kruiden.

Coen’s intro over dit boek is: “Voed het lichaam met de natuur die je wordt aangereikt en ondersteun daarmee jouw homeostase, zodat lichaam en geest weer kunnen samensmelten tot één geheel. Laat de spirituele reis beginnen en echte vrijheid is binnen handbereik”

Van kinds af aan was Coen al actief op de kwekerij en werd hij spelenderwijs grootgebracht tussen de planten, de kruiden, de bomen en de grassen. Al snel leerde hij de processen te doorgronden die met licht, lucht, bodem, voeding, water en temperatuur constant werkt aan de kringloop en de balans.

In deze podcast vertelt Coen op energieke en mooie wijze over de kringloop, over de intelligentie van de natuur, de noodzaak om weer terug in harmonie met de natuur te leven en zoals altijd maakt hij ook mooie verbindingen met de actualiteit

En weet dat je met ons 12 maanden abonnement automatisch elke 2 weken een nieuwe zelfzorg podcast ontvangt. Bij aanschaf van het abonnement ontvang je ook direct, gratis, alle inmiddels gepubliceerde podcast (maar liefst 72!).


Podcast 71: Waterstofperoxide, een wondermiddel voor je gezondheid

7.50

Beluister hier de introductie op deze podcast:

Het Ministerie voor Zelfzorg heeft een nieuwe podcast (nr. 71) gepubliceerd met Tatjana Romanyk over het wondermiddel voor je gezondheid, waterstofperoxide.

Tatjana vertelt in deze interessante podcast over de kracht van waterstofperoxide, wat het is en hoe je het veilig thuis kan gebruiken.

Geen enkele andere chemische verbinding komt zelfs maar in de buurt van waterstofperoxide wat betreft het belang ervan voor het leven. Het is betrokken bij alle vitale processen van het leven.

De aanwezigheid van waterstofperoxide is vereist voor het metabolisme van eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen, en het moet aanwezig zijn om het immuunsysteem goed te laten functioneren.

In de afgelopen decennia hebben diverse experts waterstofperoxidetherapie gepresenteerd, ontdekt hoe het werkt en wat het doet.

Luister naar deze podcast met Tatjana waarin zij onthult, door haar research naar waterstofperoxide, hoe deze fascinerende, en wonderbaarlijke genezer kan helpen het lichaam van ziekten te verlossen.

En weet dat je met ons 12 maanden abonnement automatisch elke 2 weken een nieuwe zelfzorg podcast ontvangt. Bij aanschaf van het abonnement ontvang je ook direct, gratis, alle inmiddels gepubliceerde podcast (maar liefst 71!).


Podcast 70: Frequentie therapie toepassingen

7.50

Beluister hier de introductie op deze podcast:

Het Ministerie voor Zelfzorg heeft een nieuwe podcast (nr. 70) gepubliceerd met expert Silvia Hoevenaar over toepassingen van frequentie therapie.

Wist je dat geluid al duizenden jaren met succes door de mens wordt gebruikt als een krachtig genezingsmechanisme? En het wordt nog steeds met groot succes gebruikt.

Er is een overvloed aan onderzoek dat de genezende eigenschappen van geluid ondersteunt, waaronder echografie, infrarood en bewustzijn veranderend hoorbaar geluid.

Vooral therapeutische echografie is zeer populair als medische behandeling voor een verscheidenheid aan aandoeningen, zoals nierstenen, tumoren, kanker, tandenpoetsen, botregeneratie, liposuctie, het doden van bacteriën en nog veel meer.

En therapie met extreem laagfrequente elektromagnetische velden (ELF-MF) is een veelbelovende behandeling voor chronische pijn.

Het gebruik van vibratie als genezingspraktijk bestaat al eeuwen. Technieken omvatten klank- en kleurentherapie, magneettherapie, homeopathie en zelfs acupunctuur. Ze zijn allemaal gebaseerd op het geloof in een onderliggende levenskracht. Ze worden vaak gegroepeerd in de categorie energiegeneeskunde. Eén technologie, Frequency Healing, wordt tegenwoordig steeds meer geaccepteerd nadat het de afgelopen 100 jaar een ondergrondse behandeling was. De huidige paradigmaverandering en technologische vooruitgang bieden de mogelijkheid om deze modaliteit te verbeteren en zo een belangrijk medicijn voor de toekomst te creëren.

In deze interessante podcast spreken we met expert Silvia Hoevenaar uit Zandvoort. Silvia werkt veel op gebied van technologieën van Tesla en Lakhovsky. Zij zegt hierover: ‘De Multiwave Oscillator is ontwikkeld hen, al meer dan 100 jaar geleden. Ze kwamen erachter dat elke cel in het lichaam een eigen frequentie heeft, een oscillatie. Dus een levercel heeft een andere frequentie dan een spiercel bijvoorbeeld. En bij ziekte en blokkades of pijn, zagen ze dat de cellen van zieke cellen een andere frequentie had dan de gezonde cel. Zo konden ze via harmonische frequentie apparaten de vibratie van cellen beïnvloeden, zodat die weer gingen trillen op een gezonde frequentie’.

En wat iedereen zou moeten weten is dat recente onderzoeken tonen aan dat de activiteit van stamcellen, geroemd vanwege hun vermogen om zich te differentiëren tot elk celtype in het lichaam, kan worden gecontroleerd door cellulaire elektrische signalen te manipuleren. Dit opent de deur naar een nieuw type behandeling voor alle ziekteprocessen.

Volgens de kwantumfysica is licht de bouwsteen van materie. Biofotonen zijn het licht van het leven, de essentie van een cel. Wetenschappers ontcijferen een cellulaire taal op basis van licht. Onderzoek aan de Universiteit van Kiel toont aan dat het decoderen van genetische informatie gedeeltelijk door licht kan worden gecontroleerd

Kortom een podcast die je zeker niet mag missen want gezondheid is ons meest waardevolle bezit en dat frequentie geneeskunde waarschijnlijk de geneeskunde van de toekomst zal zijn, is gezien het bovenstaande eigenlijk al geen verrassing.

En weet dat je met ons 12 maanden abonnement automatisch elke 2 weken een nieuwe zelfzorg podcast ontvangt. Bij aanschaf van het abonnement ontvang je ook direct, gratis, alle inmiddels gepubliceerde podcast (maar liefst 70!).


Podcast 69: Happy healing met Vilna

7.50

Beluister hier de introductie op deze podcast:

Het Ministerie voor Zelfzorg heeft een nieuwe podcast (#69) gepubliceerd met expert Vilna van Betten genaamd ‘Happy Healing’.

Meer dan 20 jaar deed Vilna kennis en ervaring op. Ze studeerde, dook in de materie en ontdekte een manier om haar lichaam te resetten en te herstellen van chronische pijn. Ze specialiseerde zich in het oplossen van schijnbaar onoplosbare klachten bij anderen en ze helpt met haat methode, haar trainingen en haar boek ‘Heel’ inmiddels duizenden mensen.

Vilna zegt: “Al jouw herinneringen liggen opgeslagen in je cellen als een frequentie. Sommige prettig en fijn die leiden naar gezondheid en geluk en anderen laag en zwaar, als een propje in een rietje. De oorzaak is een onverwerkte emotie, een trauma of een onderdrukte emotie”.

Maar hoe kom je erachter wat er als oorzaak achter jouw klacht ligt? Wat willen jouw cellen je vertellen en hoe kun je dat propje wegkrijgen.

In deze heerlijke podcast met Vilna vertelt ze daar meer over.  Ook jij kan gebruik maken van de kracht van de geest en haar zelfhelend vermogen.

Vilna is een powervrouw met een missie om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de kracht in zichzelf.

Kortom weer een interessante podcast die je niet mag missen.

En weet dat je met ons 12 maanden abonnement automatisch elke 2 weken een nieuwe zelfzorg podcast ontvangt. Bij aanschaf van het abonnement ontvang je ook direct, gratis, alle inmiddels gepubliceerde podcast (maar liefst 69!).


Podcast 68: Dendritische celtherapie met Robert Gorter

7.50

Beluister hier de introductie op deze podcast:

 

Het ministerie voor Zelfzorg maakt een serie van podcasts met haar vaste expert prof. dr. Robert Gorter over het op een natuurlijke wijze behandelen van kanker.

In deze eerste aflevering vertelt Gorter eerst iets over zijn Gortermodel om daarna in te zoomen op de dendritische celtherapie.

De dendritische cel is misschien wel de belangrijkste immuuncel waar je nog nooit van hebt gehoord. Voor het eerst geïdentificeerd in het begin van de jaren zeventig door Ralph Steinman, MD, werd lang gedacht dat dendritische cellen of DC’s te zeldzaam waren om een significante rol te spelen in de immuunrespons. Dankzij tientallen jaren werk van Dr. Steinman en andere CRI-onderzoekers is het nu bekend dat DC’s uitzonderlijk krachtige initiatoren van immuniteit zijn, met het vermogen om een immuunrespons te activeren die tot 100 keer krachtiger is dan welke andere cel in het immuunrepertoire dan ook. Het baanbrekende onderzoek van Steinman werd in 2011 beloond met de Nobelprijs voor de Geneeskunde.

Prof dr. Robert Gorter is al 55 jaar werkzaam als professional/oncoloog om kankerpatiënten te begeleiden bij het helen van kanker. Gorter is zelf een langdurige overlevende van kanker. In 1975 werd bij hem kanker in het eindstadium vastgesteld en had hij weinig standaard therapeutische opties, maar hij wilde zijn eigen weg gaan en hij zou immuuntherapie toepassen; niet-toxische kankerbenadering.

Robert zegt hier zelf over:

Destijds waren de dendritische cellen nog niet bekend, daarom konden we ze niet therapeutisch gebruiken, maar ik deed aan hyperthermie en ik injecteerde mezelf als arts met Viscum album (Maretak). Ik besloot mijn diagnose van kanker in het eindstadium niet bekend te maken en in plaats van me op de ziekte te concentreren, stopte ik al mijn energie in het opbouwen van een professionele carrière. Als praktiserend arts, wetende dat chemotherapie en bestraling enorme toxische bijwerkingen zouden veroorzaken zonder veel hoop op een langere levensverwachting, besloot ik deze opties af te wijzen en voor een niet-toxische kankertherapie te gaan. Het kostte me ongeveer een jaar om volledige remissie te bereiken. Het is nu meer dan veertig jaar geleden dat ik de diagnose kanker in het eindstadium kreeg en ik leef al die jaren nog steeds met volle teugen, zonder enige tekenen of symptomen van kanker. Ik denk dat wat ook echt helpt, is hoe je geest en hart samenwerken, om een visie te hebben en het gevoel te hebben dat je de controle hebt over je therapie, over je leven. Natuurlijk is hoop ook uiterst belangrijk. Ik geloof echt dat dit de basis is van het Gorter Model, waarmee we zo goed mogelijk proberen patiënten een realistische hoop te geven.”

Maar wat is dendritische celtherapie?

Nobelprijswinnaar Steinman gaf het immuunsysteem de kracht om de kankercellen op natuurlijke wijze bloot te leggen. Dendritische cellen kunnen namelijk kwaadaardige cellen detecteren en blootstellen met zogenaamde ‘killercellen’ (NK, T-cellen of T-lymfocyten) voordat ze zich vermenigvuldigen en verdere schade aan het lichaam veroorzaken. Therapieën die het vermogen van het lichaam om kanker te bestrijden vergroten, worden door wetenschappers over de hele wereld ondersteund. Deze aanpak leert het immuunsysteem van het lichaam hoe het kankercellen kan blootleggen en doden. Omdat het een natuurlijk effect is, heeft Dendritische celtherapie geen bijwerkingen.

In deze zeer interessante podcast met 1 van de meest senior artsen ter wereld als het gaat om op natuurlijke wijze behandelen van kanker, Robert Gorter, verdiepen we ons in het immuunsysteem en hoe Gorter deze therapie inzet samen met andere onderdelen van zijn Gortermodel om het immuunsysteem weer het werk te laten doen wat ze moet doen: genezen.

Ons immuunsysteem zit zeer vernuftig in elkaar en Gorter kan door zijn kennis, kunde en ervaring als geen ander uitleggen wat het doet en hoe hij jouw immuunsysteem kan oppeppen. Het begint allemaal bij de dendritische cel want zij zijn essentieel voor de controle van de immuunreacties, omdat ze de eerste verdedigingslinie van het immuunsysteem vormen: ze herkennen vreemde structuren, nemen ze op en verwerken ze tot een soort mugshot. Ze presenteren de foto vervolgens aan andere immuuncellen en veroorzaken een specifieke immuunreactie, bijvoorbeeld tegen ziekteverwekkers of kankercellen.

Kortom een podcast die je niet mag missen. Kanker is helaas doodsoorzaak nr 1 in de Westerse wereld en met het sterk groeiend aantal turbo-kanker gevallen zal de komende jaren het aantal patiënten helaas sterk stijgen.

En weet dat je met ons 12 maanden abonnement automatisch elke twee weken een nieuwe zelfzorg podcast ontvangt. Bij aanschaf van het jaarabonnement (€111,-) ontvang ook direct alle inmiddels gepubliceerde podcasts (#68!)


Menu